En kald øl på sommeren er noe de fleste liker

06 august 2019
Mathias Bjelland
En kald øl på sommeren er noe de fleste liker

Vær forsiktig med hvem du tilbyr alkohol

På sommeren er det få ting som er mer fristende enn å sette seg ned i solsteiken med en kald øl i hånda og bare slappe helt av. Ofte kan det også være greit å ha besøk av et par venner og bekjente. Da blir det fort til at en henter et par ekstra øl fra kjøleskapet, for som vert er det tross alt vanlig å tilby en drink til sine gjester om sommeren. Men hvor mye legger vi egentlig i hvem det er vi tilbyr alkohol?

De færreste tenker stort over det – men hvordan takler egentlig de individene vi tilbyr alkohol denne drikken? Alkoholmisbruk er et reelt problem her i Norge, og det er synd at de som bare drikker en kald øl på sommeren skal måtte tenke slik, men sånn er realiteten tross alt. Vær derfor forsiktig med hvem du tilbyr alkohol, og sett deg inn i skoene til den som opplever alkoholmisbruk i det daglige. 

Slik sier du nei til alkohol

På den andre siden av bordet vil personen eller personene som opplever alkoholmisbruk i det daglige stå. For dem er det ufattelig vanskelig å si nei. Mest sannsynlig har de drukket i årevis, og alle vet at de er glad i øl og alkohol. Men når alkoholmisbruk tar over et liv, så er det selvfølgelig mye som må endre seg, og for de aller fleste er en komplett stopp best. 

Den enkleste måten å si nei til alkohol på er simpelthen å være åpen om sitt alkoholmisbruk. Naturligvis er ikke dette alltid like enkelt dersom en ikke kjenner personen som tilbyr ølen like godt. Da kan du heller bare be om et glass vann og si at du ikke føler deg så bra!

Det finnes tross alt mye annet du kan nyte ved sommeren uten å konsumere alkohol! Late dager på stranden, krabbefiske, vassing, og annen lek er så mye mer gøy enn å drikke en øl!

Flere nyheter