Hva koster tannregulering?

29 november 2022
Johanne Larsen

editorial

Vurderer du tannregulering? Som voksen er det flere ting man skal ta stilling til hvis man vil rette på tennene og få et flott og sunt smil, men hva skal man tenke på? Og hva kan det koste? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvorfor tannregulering? 

tannregulering pris

Det er ingen hemmelighet at et pent og harmonisk smil er noe de aller fleste mennesker tiltrekkes av. Et flott og tiltrekkende smil kan dog være så mangt, og det er mange av oss som ikke er velsignet med rette tenner eller korrekt bitt fra naturens side. Da blir det aktuelt med tannregulering for å justere. Det er noe de fleste kanskje forbinder med ungdomstiden, men er det egentlig sånn at det er for sent å justere bitt og tenner i voksen alder? Det er viktig å understreke at det å justere bitt eller skjeve tenner ved hjelp av tannregulering, ikke utelukkende er kosmetisk, men også et grep som kan forbedre tannhelsen din.Tannregulering er heldigvis kommet langt, og kanskje en del lenger enn da du gikk på skolen og kunne få regulering gjennom det offentlige helsevesenet. 

Hva kan det koste? 

Det er lurt å kartlegge tannregulering pris før man går i gang, så man vet hvor mye man skal spare opp eller sette til side. Hva slags type tannregulering man velger eller ønsker har mye å si for hva det kommer til å koste. Det er lurt å velge en type tannregulering som man kan leve med, og derfor er det mange voksne som ønsker en usynlig løsning. Da kan man få justert smil og bitt, men helt uten at det synes. Det er kanskje ikke så fristende for de fleste voksne med flere år med tannregulering som er synlig. Det er også mange som har fått rettet tennene som ungdom eller tenåring, for at det ikke er blitt helt som man ønsket når man er voksen. Finn en god tannlege som ivaretar dine behov best mulig. 

Flere nyheter