Lån på nettet – dette skal du huske

31 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er blitt mer populært med lån på nettet enn noensinne, og det er også tydelig når man ser på mengden tilbud og typer lån som finnes på markedet. Det er dog noen ting man bør huske hvis man begir seg ut på dette omfattende markedet. Det skal vi se litt nærmere på og undersøke her. 

Hva skal man tenke på?

Det er en del ting man skal tenke på når man eventuelt skal finne et lån på nettet. Det er først og fremst lurt å tenke litt over hvor stor sum man er på jakt etter, og hvor lenge man vil betale ned lånet.

Da er det litt mer overkommelig å se på de forskjellige lånekategoriene, som stort sett klassifiseres etter hvor stort beløpet er. Et lån 100000 er for eksempel i en kategori for litt større lån, og dermed trenger man ikke se på ting som mikrolån eller smålån hvis det er dette man er ute etter.

lån

Det er heller ikke sånn at alle lån på nettet er like, eller har like vilkår, priser og betingelser. Derfor kan man gjøre seg selv en tjeneste ved å sammenligne flere lån på nettet før man eventuelt velger. Man kan sammenligne lån på flere måter.

Man kan for eksempel gå inn en og en på hver enkelt låneside og bank, og se hva de forskjellige kan tilby. Det kan føles litt tungvint og tidkrevende, og selv om det er lurt å ta seg god tid og researche før man finner lån, så er det bedre å få en fullstendig oversikt. Det finnes heldigvis tjenester som lar deg sammenligne flere lån og flere typer lån, så du kan se et realistisk låneeksempel og hvilke betingelser som gjelder for hvert lån. Da får man et overblikk over lån i den klassen man er interessert i. 

Flere nyheter