Lek i naturen

11 april 2022
Maria Laugesen

editorial

Barn kan leke ute i alt slags vær, men ofte er vi mer ute når det nærmer seg sommeren. Det finnes masse leker og aktiviteter som kan skje ute i naturen, og her kan du få noen idéer.

Aktiv lek i naturen

Utendørs leker involverer ofte aktivitet og bevegelse, noe som er svært viktig for barns utvikling og helse. Derfor kan man få to ting på samme tid; nemlig lek og underholdning kombinert med trening og bevegelse. 

Det finnes masse herlige ting du kan gjøre utendørs med barna, og som kan invitere til bevegelse og turer i naturen. Her får du et par idéer til noen av de mest populære aktiviteter du kan gjøre utendørs med barna uten at det krever alt for mye.

leker

Lek med vann

Bor du ved en strand, en innsjø eller lignende, da er det selvfølgelig opplagt å søke mot vannet når temperaturen blir høyere. Her kan man for eksempel bruke badeballer eller badmintonsett som kan brukes på stranden av både store og små.

Det kan også være gøy å få et badebasseng i hagen, der du kan ha små båter, dyr eller andre leker i vannet. 

Lek i luften

En herlig utendørs aktivitet er drager, som har vært brukt i veldig mange år. Du har sikkert også selv hatt en drage som barn, og det er ingen tvil om at det er noe spesielt med å fly med drager. Du kan få herlig drager til barn som ligner på dyr, figurer og andre morsomme ting i fargerike designs.

Ut i naturen

Bor i nærheten av naturområder, da kan det være gøy å ha med barna ut i naturen. Her kan de studere insekter og planter, og ha en morsom dag mens de lærer nye ting om naturen vår. Dette er spesielt bra for de litt større barn.

Flere nyheter