Pizza er alle nordmenns favoritt

23 september 2019
Mathias Bjelland
Pizza er alle nordmenns favoritt

Så mye pizza spiser nordmenn!

Nordmenn tøyser ofte med at vi spiser så ufattelig mye frossen pizza. Realiteten er at denne spøken faktisk er ganske nær alvor. Vi spiser faktisk til og med pizza på julaften i enkelte familier! Pizza omringer oss fra alle kanter, og bare i 2018 spiste vi pizza verdt 2,3 milliarder norske kroner. Dette tilsvarte en mengde på 26,000 tonn, noe som betød at hver innbygger spiste rundt 5 kilo i snitt – det er mest av alle land i verden!

Det er få som derimot tenker på hvor profesjonelt og avansert produksjonsutstyr som står bak en slik prosess. Grandiosa er en av de bedre kjente merkevarene i Norge, og de står for store deler av salget. Få kan nok seg for hvordan deres produksjonsutstyr står på nærmest daglig for å få tingene til å svinge i gang. Det er rett og slett et helt massivt behov for pizza her til lands, og det vokser bare!

Prosessene som inngår i produksjonen av pizza

En blir ofte distansert fra arbeidet bak når en går rett i frysedisken og henter en pizza. Selv om de færreste nok tror at den på magisk vis havner der, så er det fortsatt en naivitet i henhold til hvor avansert produksjonsutstyr som inngår i denne prosessen. Husk på at pizzadeigen skal bakes, all ost, skinke, og paprika skal kuttes opp, også videre.

Dessuten skal pizzaen pakkes inn i sin kjente plast ved hjelp av produksjonsutstyr som unnagjør denne prosessen i løpet av sekunder. Det er helt utrolig hvor raskt dette går unna med det avanserte utstyret som fabrikkene bruker. Deretter pakkes pizzaene i esker, før de kjøres ut til butikkene der du finner dem i frysedisken!

Det er i det hele tatt ufattelig mye vi ser rundt oss hvor vi ikke forstår hvilken stor rolle produksjonsutstyr spiller inn. Vi skal være glad for at alt fra mat til merkelappene på maten har godt produksjonsutstyr bak seg!

Flere nyheter