Triksene som perfeksjonerer hjemmekontoret

29 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Hjemmekontor er langt fra et fremmedord for de fleste, og flere og flere nordmenn velger å jobbe hjemmefra når de kan. Men er hjemmekontoret ditt egentlig bra nok? Jobber du optimalt? Her skal vi se litt på noen smarte triks som perfeksjonerer hjemmekontoret og gjør det enda bedre å jobbe hjemmefra.

Skap en god atmosfære

Vi har en tendens til å undervurdere hvor mye stemning og atmosfære har å si. Det er dog en vesentlig faktor for hvor godt vi trives på hjemmekontoret. Det mange ikke vet, er at man enkelt selv kan gjøre noen enkle små grep som skaper en bedre og hyggeligere atmosfære på hjemmekontoret – det er heller ikke noe som trenger å være en stor økonomisk investering.

Det første trikset er å gå til anskaffelse av noen planter. Det kan være et par potteplanter som er faste. Du kan også lage en avtale med deg selv om å sette av et lite budsjett til å få friske blomster på hjemmekontoret hver uke – som passer til sesongen. Det gir både duft og stemning til et trist hjemmekontor. Det er også viktig med god belysning, og kanskje til og med et godt duftlys som sørger for å holde stressnivået nede. Sørg for alltid å ha tilgang på en kanne vann, kanskje spritet opp med litt agurk og frukt, kanskje til og med mynte, så man holder seg hydrert i løpet av arbeidsdagen på hjemmekontoret. 

Sørg for god komfort

image

God komfort er også viktig. Det er svært viktig at man sørger for at hjemmekontoret er godt ergonomisk innredet, så man ikke drar på seg kjedelige slitasjeskader. Underlag til kontorstoler er også en god ide, så man ikke ødelegger gulvet, og ikke blir irritert av lyder fra kontorstolen. Hvis man har flere arbeidsstasjoner på hjemmekontoret, gjør det det også enkelt å rulle fra stasjon til stasjon. En ekstra pute og kanskje et pledd til kalde arbeidsdager, kan også bedre komforten. 

Flere nyheter