Håret er viktig, og det skal se stilig ut

03 desember 2019
Mathias Bjelland
Håret er viktig, og det skal se stilig ut

Hva du skal gjøre med hårtap som mann

Hårtap menn opplever er en ganske vanlig forekomst for de aller fleste. Generelt sett er de fleste tilfeller av hårtap menn opplever assosiert med den normale aldringsprosessen. Hårtap refererer til tap av hårdekning i hodebunnen. Det er forskjellige former for hårtap og varierende grad av det også. Hårtap blir vanligvis ikke sett på som noe å se frem til. Som sådan har mange mennesker forsøkt å komme med løsninger på dette problemet.

Den vanligste formen for hårtap er det som kalles mannlig skallethet. Det er her tapet av hårdekning starter foran hodebunnen rett bak pannen og sakte skrider frem mot baksiden av hodet. Dette forekommer vanligvis hos menn som begynner i trettiårene og skjer av forskjellige grunner, avhengig av personen. Det er trist for mange menn. 

Menn synes hår er viktig når de skal ut og date

I de fleste tilfeller vil et hårstykke av noe slag anbefales som en løsning på problemet. Hvis håravfallet er mildt, bør en delvis hårbit være nok til å gjøre susen. Hvis hårtapet er mer avansert, vil du sannsynligvis trenge en full parykk som dekker alt. Noen menn tar håret i skritt til det punktet hvor de bare ikke bryr seg hvor rare de ser ut med et massivt skallet sted på kronen på hodet.

Noen menn har til og med valgt å bare barbere hodet helt. Selv om dette kan høres litt irrasjonelt ut, er det overraskende fordelaktig for en manns verdi på datingsmarkedet. Som det viser seg, har flere studier funnet at kvinner heller vil date en mann med et helt barbert hode i stedet for en mann som balder, men ønsker å holde på det som er igjen av håret hans. Til syvende og sist er det hver hver mann velger å gjøre helt opp til ham.

Flere nyheter