Ytterdør med vindu gir lys til hjemmet

07 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Ytterdøren i hjemmet er viktig av flere årsaker. Den har nemlig en betydning for sikkerheten i hjemmet, og samtidig påvirker den hjemmets uttrykk både utefra når du byr folk velkommen, men også inne i entréen. Bli klokere på hvordan du velger riktig ytterdør her.

Få lys inn i entréen

Det finnes masse forskjellige ytterdører på markedet i dag som har varierende størrelse, uttrykk og funksjon. Og det er selvfølgelig helt opp til deg å velge noe som passer til din personlige stil og dine behov.

dør og vindu

En god idé kan dog være å tenke over lys. En entré har nemlig ofte ikke vinduer, og det betyr at den lett kan bli litt mørk og trist uten det naturlige lyset utefra. Derfor kan du med fordel velge en ytterdør med vindu slik at du får inn noe dagslys i rommet. 

Det finnes forskjellige løsninger til dette. Det kan for eksempel være en dør med en rute på midten, som kan finnes i mange ulike størrelser. En annen populær løsning er en ytterdør med sidevindu som gir deg muligheten for en massiv, flott dør og samtidig gjør det mulig å få inn masse lys. Her kan velge et vindu som går fra gulvet og opp til toppen av døren, noe som vil gi masse lys.

Med sikkerheten i topp

En ytterdør med sidevindu gir deg samtidig muligheten for å se personen som står utenfor, og det kan gi ekstra trygghet. Er du ikke glad i tanken om at folk kan se inn i entréen din, da kan du velge en løsning med frostet glass eller lignende.

I dag kan du få vinduer av utrolig høy kvalitet som er nesten umulige å bryte opp for uvedkommende, så du trenger ikke bekymre deg om at sikkerheten blir dårligere fordi du velger en ytterdør med vindu.

Flere nyheter